Woonverzekeringen vergelijken

Heb je een leuke woning gevonden? Dan kan het handig zijn om een inboedelverzekering af te sluiten. Voor een huurwoning heb je meestal geen opstalverzekering nodig, maar er zijn wel uitzonderingen.

Inboedelverzekering vergelijken

Als je een woning gaat huren is het raadzaam om een inboedelverzekering af te sluiten. Zoals de verzekeringsnaam al aangeeft, betreft dit een verzekering voor je inboedel. Je inboedel bestaat uit spullen binnenhuis, waaronder je meubels, kleding en elektronica. Er zijn verschillende dekkingen waar je uit kunt kiezen. Daarom is het ook belangrijk dat je inboedelverzekeringen vergelijkt. De ene aanbieder rekent aanzienlijk meer dan de ander.

Opstalverzekering vergelijken

Als je een woning huurt is een opstalverzekering doorgaans niet noodzakelijk. Een opstalverzekering keert uit wanneer de woning wordt getroffen door brand- en blusschade, rook- en roetschade, wateroverlast, blikseminslag, storm (vanaf windkracht 7), neerslag en vorst en inbraak en diefstal. Meestal heeft jouw verhuurder al een dergelijke verzekering moeten afsluiten.

Andere handige verzekeringen

Er zijn ook nog talloze andere handige verzekeringen die je kunt afsluiten. Zo kan je bijvoorbeeld ook een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten of je kunt kiezen voor een rechtsbijstandverzekering. Wel is het belangrijk dat een goede overweging maakt: wat heb je wel nodig en wat heb je waarschijnlijk niet nodig? Zo voorkom je dat je met hoge maandelijkse lasten komt te zitten.

Bekijk het woonaanbod op Houzys

Heb je nog geen huurwoning gevonden? Dan kan je het aanbod op Houzys bekijken. Er komt met enige regelmaat nieuw aanbod op de website waardoor je gemakkelijk en snel een woning kunt vinden waar je jaren met veel plezier kunt wonen. Met een premium account sta je in rechtstreeks contact met de verhuurder.

Ontdek

Vergelijk aanbiedingen

Vergelijken